onsdag 9. november 2011

Gresk salat

Det er noe spesielt med den greske salaten og dressingen som brukes! Den er kjempegod!

Etter Raki-fest og andre utskeielser igår, ble det vegetarkost til middag; Gresk salat og toast med tapenade. Ble mett av det også! :) Vi manglet selvfølgelig sitron til dressingen - men godt var det da at jeg kunne utstyre min kjære med lommelykt og be ham sprinte ut i hagen og plukke ned den beste sitronen han kunne finne! Takket være at herren i huset svingte seg i trærne, ble dressingen vellykket! Her er oppskriften på tradisjonell Gresk salat  (4 personer):
200 g Fetaost
1/2 hode Isbergsalat - strimlet
4 tomater, skåret i 4
1/2 agurk, i skiver
12 svarte oliven (grønne kan også brukes, men gir mildere smak)
2 ss hakkede friske urter (f. eks. oregano, bladpersille, mynte eller basilikum)

Dressing:
6 ss Extra Virgin Olive Oil
2 ss friskpresset sitronsaft (!!!)
1 fed hvitløk, knust
1/2 ts sukker
salt
pepper

Lag dressingen først og sett den til side. Lag salaten uten å ta i olivene, bland innholdet godt. Pisk dressingen sammen rett før servering, dryss oliven og hakkede urter over salaten og avslutt med noen gode skjeer med dressing! Fast følge; Rødvin! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar