Ok, jeg skal skrive under på at uttrykket "curiosity killed the cat" hadde passet bra her! Det var like før .....
Men det skal sies at de små, lillasorte bærene ser mektig fristende ut. De skal dog ha litt behandling før de inntas! Det er rart å tenke på at det kostholdet som Minoerne (Kretas urbefolkning) hadde for ca. 4000 år siden, er basert på samme ingredienser som dagens kretenseres. Kostholdet er i all hovedsak basert på øya som selvstendig kjøkkenhage og består blant annet av urter, belgfrukter, mandler, fikner, pærer, plommer, druer, appelsiner og oliven. Geiter og sauer samt høns står for de mest alminnelige kjøttproduktene i tillegg til snegler da! :) Her produserer bier Europas beste timianhonning! Fersk fisk er det litt vanskelig å få fatt i, men i Minoernes tid hadde de flust med både kreps, krabber, østers og muslinger, noe det er funnet rester fra under utgravningene i Knossos! Idag blir det for det meste frossenfisk å få fatt i her, med noen få unntak - dessverre!
Vi dro avsted og søkte mer informasjon om oliven, dens betydning og hvordan de blir høstet. Dermed møtte vi et oliventre i en alder av 5000 år og fremdeles i full vigør! Å stå inne i stammen på et 5000 år gammelt, fremdeles spill levende tre, er en helt spesiell opplevelse!!! Etterpå var vi med på innhøsting, noe dere også kan se på den lille videoen nedenunder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar