lørdag 7. januar 2012

RETRO .....

Jeg kaster inn håndkledet og innrømmer det ... jeg er litt bilfrelst og spesielt hvis det er "retro" ....  og for å si det sånn ... det har ikke vært vanskelig å finne fotoemner til dette innlegget! Jeg elsker de store, fete flakene som minner om storhetstiden på 40-50-tallet, da bilene slukte bensin og var store som hus .. i alle fall i de fleste land ....   utenom Italia da selvfølgelig, der stuet de jo hele familien + svigerfamilien samt tanter og onkler inn i en liten Fiat 500.  Kanskje på tide å besøke Cuba, før alle de gode emnene ruster opp??? Well, her er noen eksempler fra vårt Kreta:

Legg merke til det gapende og brølende løvehodet foran på panseret! Er det ikke fantastisk????!!!! :)

Alt har en ende ... også denne fantastisk fascinerende og fargerike Peguot 203, modell ?????
Er det ikke fantastisk????!!!!???? Denne er i daglig bruk!  :) Sjekk tapeten på bakveggen! Eksospotten lå på lasteplanet!
Denne skulle snart ut å kjøre et lass med tørre olivengrener til familiens gamle bestemor! Legg merke til at den HAR lys!!! :)
Kretenserne bytter ikke bil sånn i unøden, men eieren av denne bilen er nok av den skikkelig nidkjære sorten! Mer godt brukt bil enn denne skal man lete lenge etter .... Snakk om å være på felgen...... !!!!


Men alle kan jo ikke trille rundt på 4 hjul, ... mange foretrekker å kjempe seg frem på 2! Her er to stykker utgaver, en tilsynelatende ny (eieren var innom og leverte pannekaker) men eieren av siste eksemplar var forduftet.... (kanskje ikke så underlig! )
Vi trodde FBI opererte under-cover, men på en av våre turer ramlet vi faktisk rett oppi skjulestedet deres!!! Snakk om scoop!!! Altså, .... for de som liker å leke detektiv .... her er et lite spor til FBI's base på Kreta!!! :)

Kniiiis :)

En annerledes hage.......

På vår reise rundt omkring her på Kreta har vi sett hvordan kretenserne pynter med blomster, busker og trær tillpasset dette klima. Det er mange hager som er frodige med mange flotte farger og fasonger. Vi er jo sånn passe interesserte i dette emnet...., så når vi kom over denne hagen, som var av den litt annerledes sorten, måtte vi bare ta mange bilder.

Her gjelder det å ha på seg rustning når man skal arbeide ute mellom alle vekstene.............Noen av disse kakusene var 3-4 meter høye, og det var de som var 1 meter i diameter. Noen hadde torner som var som lange kniver............ Noen hadde små torner, men til gjengjeld så var det tusenvis av de.........
For å komme inn til døren så MÅTTE man 'krabbe' eller bruke hjelm!
 Flere bilder fra denne kaktushagen: 

Dagen idag:   Først sol, så regn, så sol, og deretter regn......  Temperatur: 14 grader

fredag 6. januar 2012

Mennesker vi har møtt .... og minner vi alltid vil ha med oss!

Grekerne er utrolig hyggelige! De spør alltid om de kan hjelpe, og er blide og nyskjerrige på hvor du kommer fra og hvorfor du besøker landet deres. Alle disse menneskene har gitt farge til vårt opphold og er ansikter vi ikke vil glemme...... her er et lite knippe:

  

 

De fleste grekere avslutter enhver samtale med "Yazzas, yaaaazzzzzzas" og inntil nylig har patriarken hilset tilbake med "Ja, snakkas!"   Nå, etter snart 3 måneder ... har det gått opp for ham hva de egentlig sier, så nå går også patriarken rundt og sier "Yazzas, Yaaazzzzzzas!" i hytt og pine ......   og alle grekerne smiler bredt!!! :) Tenk at min kjære har begynt å lære seg g r e s k!!! Det ville jeg aldri trodd! :)

Vær 6. januar: Sol frem til kl. 18:30 ... deretter storm, torden og piskende regn   Temperatur: 15-9