lørdag 24. desember 2011

Julaften!

Det er julaften og vi har stått og sett på bølgene som jager inn mot land! Det er flotte farger som dannes, når slike krefter blander mer oksygen i vannet enn vanlig!!!Ellers står vi litt maktesløse etter at slakteren må ha sett dobbelt - hvis ikke trippelt - når vi bestilte mat til oss to (2!!!!)  til jul. Vi står nå overfor en marathon-spise, hvor Babettes gjestebud bare kan trekke inn følehornene!!! Kalkunen hadde vi regnet med ble litt mindre etter ribbing - ;o) - men den holder den nette vekt av 7,5 kg!!!! ... og med den V-formen og de låra er vi litt uenig om det er han eller hun vi fikk .....


Vi lot oss også slakteren overale oss til å gå for en engelsk "superb steak" for Nyttårsaften! It's SO good, it's the best of the best ... You've got to choose this!!!  Jo, det er greit, men vi regnet ikke med at vi så ut som to personer uten magemål der vi stod foran disken..... Sjekk denne størrelsen da! Hvordan i all verden skal vi klare å få i oss dette innen vi returnerer for en god sak????  Bare så det er sagt... appelsinen er en stor appelsin!


Well, nå skal denne smøres inn i sterk sennep og annet lurium, og så skal den vel steke i et par dager???? Det er i alle fall én ting som er sikkert .... ikke noe galt om kjøtt, men den første middagen hjemme skal være fisk!!!

Nå skal vi nyte den greske aftenen med norsk julepynt og julesanger! Vi gleder oss og vil tenke på alle våre kjære som er andre steder i verden! :)

Vi ønsker alle lesere av bloggen en riktig god jul!!! We wish all readers of this blog a very merry Christmas! The best of thoughts to you all!

tirsdag 20. desember 2011

Kreta akkurat nå .... 4 dager til jul!

Det er vår i luften og da snakker vi norsk vår i Kretas senhøst/vinter.

Etter en stormfull dag igår, våknet vi til sol og fuglesang i dag tidlig. :) Mens vi sakte lot solstrålenes lek gjennom tre-sjalusiene venne oss til dagslyset, hørtes det ut som om det rant inn med mailer på pc'en. Jøss, så hyggelig tenkte vi. Det er sikkert alle de som mottok julehilsen fra oss igår, som nå svarer med hyggelige tilbakemeldinger ...  Vi føk ut i stuen og gledet oss til å lese julehilsner ... men der var det ingen nye mailer.... I det samme kom det et nytt "ras av mailer" ... tilsynelatende .... men denne gangen fra terrassen .?.?.?. Det viste seg at en av våre faste fjærkledte venner på terrassen har begynt å kopiere lyden  pc'en gir hver gang en ny mail kommer inn, så nå fyrte han av en hel trille ... Ja, ja ... kanskje vi har vært med til en viktig utvikling i fuglenes uttrykksform ....  :)


Fuglene koser seg i trærne, som alle har fått nye skudd eller til og med nye lysegrønne blader. Opp igjennom asfalten skyter naturens under og bryr seg ikke om at det er midt i ferdeslsveien de kommer og at asfalten brettes til hver side som om den skulle være laget av marsipan.

Vi kjenner igjen mange av "vårens planter" og er plutselig litt i tvil om "vår" egentlig er "vår" ... eller hva som egentlig "hører våren til" hvis dere skjønner hva vi mener ....

Nå blomstrer busker rundt omkring på bar kvist, og Påskeliljer, tidlig Klematis og Krokus er allerede avblomstret.
 


Her er et lite billedarkiv over Kretas flora akkurat nå:


 
 søndag 18. desember 2011

Julemiddagen har ankommet .....

Pr. 1. desember måtte slakteren ha alle julemat-bestillingene. OK! Vi bestilte kalkun. Dog er slakteren engelsk, men at vi var så dårlige til å uttrykke oss på fremmedspråk I ..... trodde vi ikke! :o)

Her er leveransen!

Ufattelig hvor stygge de dyrene er!!! Det sies at alt har sin funksjon og mening, men dette ser kun ut som et forbilde for de som lager uhyrer i skrekkfilmer .... stakkars dyr!!!! Det er jo bare unødvenige deler på nesten hele fuglen!!! Har aldri tenkt over at dette er hva jeg spiser julaften og nyttårsaftner!!!

Men i ovnen skal de og fortæres med stuffing av loff/epler/druer og svisker. Skroget skal glasseres med en blanding av smør og honning samt masser av urter. Så skal de ligge å steke på en seng av eplebiter, svisker og buljong! Så blir det vel Patriarkens egenkomponerte urtepoteter, samt noen passende grøntsaker og litt gelé av noen sort. Kanskje det ikke blir så værst heller ... hvis man bare ikke får opp disse bildene i hodet!!! :)
Vær: Halvt om halvt             Temperatur: 17 grader