lørdag 5. november 2011

Høy flaggermusfaktor!!! En erkjennelse.....

Jeg kaster inn håndkledet og erkjenner det! Mine dyrekunnskaper kunne vært bedre ... det til tross for at jeg har gått på landbruksskolen!

Igår kveld skulle jeg ned i kjelleren og idét jeg kommer ned, legger jeg merke til noe hårete som beveger seg i hjørnet på gulvet! Jeg merker skrekken tar tak i meg og sender ilinger i hele kroppen! Jeg lister meg nærmere og ser et åpent gap, med noe som ligner en gane langt der inne! UÆÆÆÆ ... jeg løper alt jeg kan opp og vekker min kjære som ligger i en døs av matforgiftning og utarming;  "Det ligger en skikkelig hårete og hvesende flaggermus nede i kjelleren!!! Jeg tror den har huggtenner!!! Peees... hva gjør jeg??!!?? Jeg fikk bare et pust til svar, hvorpå han døste hen!!! Jeg følte meg alene i verden - mot en kjempeBAT!!

Men siden jeg er av den modige typen, skulle jeg da håndtere saken og forsvare min forsvarsløse make der inne på sofaen! Jeg trakk i regnfrakk, høye gummistøvler og fotohansker for kaldt vær (vel er fingertuppene kuttet av, men jeg tok sjansen på at jeg ikke skulle bli bitt akkurat der!!). Armert, dog ikke til fingerspissene, og med en feiekost til våpen listet jeg meg tilbake til funnstedet! Det var akkurat som om gapet beveget seg sakte frem og tilbake! Jeg tenkte at den nå pønsket ut sitt taktiske angrep på kjempen i regnantrekk med fotohanskersom sto klar til kamp, ... og som ikke aktet å gi seg!!!
 
Min første fremrykking var å tuste borti gapet med feiekosten, hvilket medførte at gapet begynte å blafre! Jeg ble forvirret, da jeg aldri har sett en kjeve rotere så lealaust!!! På et sekund løste den sorte pelsdotten seg opp i en bitteliten hale, 4 små tynne ben, en rosa snute og to lysende gule øyne! Det var en bitteliten kattunge, som lå der!! Det store gapet viste seg å være øret!!!

Min redsel gikk over til medfølelse for den lille stakkaren og jeg styrtet opp for å finne noe å gi den. Det ble youghurt med sitronsmak + litt vann. Den lejpet villig i seg, men var ganske redd. Siden krøllet den seg sammen på moppen den hadde ligget på og ville bare sove. Som tidligere landslagsdeltager i turn, hentet jeg frem alle mine gamle balansekunster og klarte å balansere katten på moppen opp fra kjelleren, uten at den hoppet av og fikk den båret ut i gaten.

Stakkars katt, den hadde sikkert tatt seg inn og ikke kommet ut på et par dager, for den var rimelig medtatt. Bedre ble det vel heller ikke for den, når et monster i forsvarsstilling nærmet seg!
Vi så den igjen idag tidlig, og den er i alle fall i vigør!

Selv skal jeg erkjenne at jeg har en solid porsjon - kanskje litt i overkant - med fantasi og at jeg av og til kanskje lar den løpe litt løpsk! :D Men den får da hjertet til å banke, og man kjenner at man lever! ;o)

Vær: Sol og lette skyer   Temperatur: 19 grader .... men 30 grader,  minst,  i solen!

fredag 4. november 2011

Another day in paradise ....

Været begynner å bli bedre ... heldigvis .... :D

Idag ble frokosten inntatt på terrassen
... og mens frokosten ble fortært, innså vi at bussene ikke er til å stole på og dermed ser vi oss nødt til å leie bil for å komme oss rundt på øya! Vi dro avsted og leide bil, parkerte den hjemme og la ut på vandring til en av de nærmeste byene - nemlig Plaka, en utrolig frodig plett i verden! 


Vi fant også et hus som så ut til å være halvferdig og forlatt. Vi snek oss inn for å se på utsikten og den var fantastisk! Tror egentlig vi godt kunne tenke oss å legge inn et lite bud her ja ...... :D


Vær: Lettskyet/pent   Temperatur: 19 grader

torsdag 3. november 2011

Dagens fotofangst.

Et lite knippe av dagens fotofangst fra stedet vi bor........ Flott strand.

Stranden i Almeryda

Badegjestene har reist hjem for i årKjemper mot havetUtsikt over Almeryda fra balkongen

Baywatch...............


Vær:              Delvis skyet
Temperatur:   18 grader

Hvilke tider det er i Hellas

I disse finanskrisetider er det ikke lett å være Greker!  Men, de gjør så godt de kan....... problemet er at nå har turistene reist og det er lenge til de returnerer.  Hva gjør de i mellomtiden.............?
Kreativiteten er der på barer og restauranter...........Dette kan bli en billig tur for oss.

Dette er hyggelige priser for oss nordmenn.
Den lokale kiosken har fremdeles rikholdig med 'godis'! 

Stranden er tom for turister. Enslig strandstol venter på neste sesong.

Folketomme restauranter.

La oss håpe at det blir bedre tider!  ........... Vel, dette var litt overdrevet.....


Våre første greske bekjentskap......

En deilig dag med kamera og stativer og objektiver på ryggen ....  
og vi ble vennlig mottatt av firbente kretensere! Visste du at det greske ordet for 
"fremmed" og "venn" er det samme?
Det sier noe om hvordan de ser på fremmede! :) 
 
Her er en liten kavalkade over våre nye bekjente:

 En meget nyskjerrig utgave som var iferd med å jafse i seg kameralinsen!!!
Barbermaskin av ypperste klasse! Spiste til og med ståltråd og plank!
 Vet ikke hva som skjedde, men her fikk jeg assosiasjoner til "Blåmann, Blåmann bukken min"!!
 Et lengselsfullt blikk utover det azurblå havet!

Disse gutta har IKKE vunnet i lotteriet! Need I say more .... stakkars, det ser nesten ut som om de selv forstår hvor de er på vei!  .......

Morgenstemning

onsdag 2. november 2011

Første dag

Sov lenge etter en maratondag igår.  Tittet ut i håp om å se solen, men dessverre var den ikke fremme idag.
Skydekket lå lavt og det kom noen få regndråper.  Dette stoppet ikke oss, så vi tok en tur ut og sjekket appelsin- og sitrontrærne som snart ser ut til å være høsteklare. Yoooohoooo.... gjett om vi gleder oss til friskpresset juice høstet fra egen hage!

Eksempel på hva hagen inneholder.

Dagen gikk også med til å utforske området og få innkjøpt nødvendig proviant.
Vi var innom bakeren og måtte selvfølgelig ha croissanter i tillegg til brød, vi er jo i sydeuropa!

Idag ble vi tipset om det største supermarkedet i nærheten som ligger i nabobyen, en liten rusletur på 45 minutter.  'Heldigvis' tok vi ikke med kameraer for da hadde den turen tatt 3 timer. Vi vandret langsmed vakre strender, gjennom olivenlunder, vakre hager, hønsegårder og hestehager samt balanserte på toppen av klippene ut mot det turkise havet. En interessant tur til butikken!

Utsikt fra terrassen idag tidlig.
Lunchen ble inntatt sammen med grekerne på en lokal taverna i Kalives og bestod av Souvlaki, pommes frites, tzatziki og ikke minst gresk øl: Mythos!
Kalives var nå tom for turister og det opprinnelige greske dagliglivet preget byen.  Butikkene og livet bar ikke preg av krisestemning. Siden bussruter levert sitt eget liv her nede, endte vi opp med å praie en taxi hjem.

Vær:  Overskyet og litt regn   Temp.: 15 grader

tirsdag 1. november 2011

The Eagle has landed!

Sjeeeezzzus!!!

Svupp sa det og vi satte føttene på gresk jord! Vår privatsjåfør, en gresk gud, garantert etterkommer fra Eros - høy og mørk, med øyne så azurblå som Egeerhavet selv,  hentet oss i sin skinnende blanke Mercedes og førte oss trygt frem til our new home! :) Min kjære speidet etter Venus, men dessverre ... hun dukket ikke opp på flyplassen denne kvelden! ;0)  Sjåføren tok en svipptur innom fiskelandsbyen og viste oss et par tavernaer, bakeren, supermercadoen og ellers en del spennende ting. Han fortalte oss også veien til STRANDEN! :D
Huset og leiligheten var kjempekoselig! Nok av alt og gjennomført kvalitet! Kan man be om mer!

Nå er kofferter pakket ut, alle tekniske dibbidutter (les; Mac'er og Ipoder og Ipad) er sjekket for evt. skader etter at taxi-sjåføren hjemme  i Norge fikk akkurat den "kofferten" til å rase i bakken! Men det er gått bra! Vi har allerede skypet og mottatt 100-vis av hyggelige "kos dere-meldinger" på mail og sms!

Etter å ha tatt oss litt vin ute på terrassen nå, med utsikt over fiskelandsbyen og månen som speiler seg i havet, skal vi ned og spise litt god gresk mat, før vi hits the pillows! Det har vært et langt døgn og vi kommer til å sove godt!


:) :) :) :) :)

Bilder hentet fra internett