Hu og hei, da er det jo på tide å pynte litt, så vi fant frem det vi allerede hadde samlet av julepynteting; som pinjekongler, appelsinskiver, pinje-granbar, kanelstenger og røde silkebånd, .... + litt annet snask, som hører julen med! Men for å komme skikkelig i stemning, er det greit å bake en omgang boller og lage litt gløgg - det understreker jo julestemningen, og det trengs ..... når temperaturen ute er ca. 17 grader og solen etterhvert steker så svetten siler når vinduene pusses!
For de som trenger litt gløgg
1 fl rødvin
100 g lynghonning
2 stk kanelstang
3 stk hele kardemomme
8 stk hele nellik
revet muskatnøtt
nykvernet pepper
2 dl vann
2 dl akevitt eller vodka
2 dl madeira
rosiner
hakkede mandler
Fremgangsmåte:
Ha lynghonning, kanelstenger, kardemomme, nellik, appelsinskal, litt revet muskat og nykvernet pepper i 2 dl vann og kok i 10 minutter. Dekk til og la det kjøle seg ned og så stå i kjøleskapet over natten. Sil vekk krydderet, så du får vann med kraftig kryddersmak. Varm opp kryddervann, rødvin, akevitt/vodka og madeira, og server med rosiner og hakkede mandler.
En god basis for en stemningsfull aften! :) |
Her er noen bilder fra dagens arbeidsoppgaver med høy julefaktor :)
Man tager det man haver .... og laver en girlander ... |
Stæsj av diverse kaliber må til ..... |
Etterhvert stiger julestemningen ... selv om solen skinner utenfor og bølgene svisjer lystig ... |
Naturmaterialer er tross alt det beste .... |
Patriarkens hemmelige juleproviant ... godt bortgjemt ... trodde han ... i tilfelle krig!!! ;o) |
Slik ble girlanderen til sist ..... koselig, ikke sant! :o) |
He he he ... de kunne godt vært, men de tilhører leiligheten her! :) Er det ikke koselig her??? :) Vi stortrives!!!
SvarSlettFantastisk koselige julebilder.
SvarSlettFlott blogg med fine kommentarer, men savner bilder av hovedpersonene. Hilsen Inger-Lene som er litt miunnelig også da! :) Stor klem