fredag 2. desember 2011

Zorba the Greek!

Jeg tror vi har fått lopper i blodet! Det går liksom ikke an å sitte stille!! Jeg har sagt til patriarken at jeg egentlig har med et par bøker og begynner å få litt stress over ikke å ha fått lest mer enn et par kapitler i den første ... det betyr i direktespråk; at jeg ønsker å slange meg på takterrassen på en solseng med en bok, hodet relativt lavt og bena høyt! Det sies å være en god stilling for gamle damer!!! :)

Men, så var det disse loppene da!!! Patriarken lokket med at vi skulle se stranden der Zorba the Greek ble filmet, visstnok enda en vakker lagune og hvis jeg ble med; lovet han å prøve å få tak i noen pinjekongler til meg .... OK, da!!! Jeg slukte agnet rått, og litt etter, satt vi igjen, 3 cm over asfalten, i Batmobilen, med nesten vendt mot enda et vakkert paradis!

Det er skremmende hvor anderledes snekledde fjell oppleves her nede! Hjemme kan de godt være vakre, men man flyr jo ikke rundt og tar bilder av de hele tiden.... her er det anderledes .... under er bare noen jeg MÅTTE ta i dag tidlig!! Er det ikke et vakkert syn?!?!!!!

På veien ut av vår lille landsby ..... Olivenlunder med snødekte fjell ....
Et par kilometer videre på veien .....
Så kom vi endelig frem til målet; Stavros-stranden, etter diverse runder rundt i små byer med mange enveiskjøringer og veier som sluttet brått. Nå skal det sies at dette er helt naturlig for oss, så vi fikk ikke akkurat høyere blodtrykk av det ... vi ser nå på det som artige små opplevelser!!!! *@x&/### ...... :o)

Det var utrolig å komme frem til den lille lagunen, som selvfølgelig var nesten øde, borsett fra oss, en dykker og en ihuga brettseiler som tilsynelatende hadde mistet båten sin, og tok sin sønns surfbrett ut på leting ....  (Se Mr. Spielberg's video som legges ut litt senere...)

Det var langs denne klippen, den berømte sekvensen med taubanen, i filmen Zorba, ble filmet... (se under)Dette klippet er filmen på samme stedet hvor resten av disse bildene er tatt, idag, 2. desember, 2011 - 47 år senere!  
Filmen handler om den gresk/britiske forfatteren Basil (Alan Bates), som planlegger å åpne en brunkullgruve på Kreta. 
På veien treffer han på bonden og musikeren Zorba (Anthony Quinn), som blir med han på ferden. 
Filmen regnes som en av verdens mest kjente kult-filmer!!!

Rundt lagunen danner et merkelig landskap et slags månelandskap! Vi har hørt at Kreta ikke er en lava-øy, men det er vanskelig å tro når man ser disse kraterlignende områdene med små hull, hvor man bare venter på at det skal si "BLUBB" og at det skal spytte ut lava.......
Vakre farger som brenner seg inn i minnet!!!
Kremstrand for strandløver i alle aldre!!!


Igjen vakre fjell - denne gangen på vestsiden av Chania, sett fra Akrotiri-halvøya.Nøtteliten i toppen av et tre - for å plukke pinjekongler til julepyntingen!
Deilig med menn som holder ord! :)

Siden tiden, som vanlig, gikk mye fortere enn beregnet, gjorde magen oss plutselig oppmerksom på at det forlengst var forbi lunch-tid. Vi svingte innom en restaurant hvor det var 100 forskjellige retter basert på svin - alle sammen!!!

.... og mens vi nøt maten, kikket vi over veien og så en av byens innbyggere som priset julen!

Vel hjemme igjen ... var det bare å ta fatt på vedstabling og da ble vi minnet om at det faktisk var desember og vinter!
Egentlig vanskelig å forstå når det er strålendet sol, t-skj

Vær: NYYYYYDELIG!!!      Temperatur: 19 grader

2 kommentarer:

  1. Ser ikke gærnt ut dette. Til info så kom det 12 - 13 cm snø på Grua i natt.

    SvarSlett