lørdag 26. november 2011

Tur til Kretas "Bali" .... for å se solnedgangen og kanskje bade litt .....

Etter en regnfull og brrrrrr ... kald dag igår, var det idag "Opp ved hanegal" ... ikke vanskelig å få til ..., og rett ut på tur!

 

Well, først må alle helter ha litt mat i maven, men siden brødboksen var tom .. ble det müsli! Ikke så galt som fuel for en lang tur! Det begynner jo tross alt å bli lenge siden vi var ute på en skikkelig langtur nå! Med bilen full av monopod, tripod, filmutstyr, kameraer, optikk, badehåndkle & badetøy + litt sjokkis & en stor flaske vann .... sjokket vi avgårde i retning vest!

Hompetitten-ruta ble som følger: Motorveien forbi Chania til Nopigia, inn i fjellheimen til Leventies, hvor det var mulig å gå ravine-tur (om sommeren da... ),

 
gjennom en gammel tunnell og videre til Elos med den gamle aquadukten. Da skulle vi være omtrent på 1000 m.o.h.
 

 
Et belte av løfvellende trær i vakre høstfarger slynget seg gjennom dalen og fjellpassene vi kjørte igjennom. Utrolig vakkert når man etterhvert har vendt seg til de grågrønne oliventrærne som vokser overalt! Ved kysten kom vi over et forblåst og brent landskap som også var ganske fascinerende!

Etter å ha vært på ved-slang i flere dager, med røntgensyn mot alt som kan minne om tørr ved, skal vi innrømme at vi fikk litt stivt blikk og hakeslipp når vi kom til dette synet! Skulle vi rappet noe herifra, måtte vi hatt en skikkelig trailer!!! Dette må minst være tiltenkt et gammelt dampskip i en eller annen bukt ....  
 

Siden bar det nedover på svingete veier gjennom Vathi mot Elafonissos og Elafonisi-stranden, som var vårt mål. På veien ble det en del stoooooopppp, kan man si .... mye fint å ta bilde av.
Jeg vet ikke hvem som var mest nyskjerrig her, henne eller meg, men jeg er helt sikker på at hun var mer jålete!
Snakk om feminin sau!!!
Fjellene på vestsiden av øye skiller seg ganske mye fra østsiden, ved å være grønne og tildels kledd i høstskrud!





Ellers møtte vi jo en del levende vesener, både på to og fire ... noe som etterhvert er blitt en selvfølgelighet langsmed veien! :D

  








Så var vi ute ved det azurblå vannet og den blå lagunen!!! Her kunne vi saktens bruke noen timer!!!!  Det var heeeelt nyyydelig!








Ved å følge nøye med på klokken, fikk vi også med oss solens dypdykk i sjøen, på det vestligste punktet. Dog kom det en del skyer og ødela litt, men pytt pytt - det ble en vakker opplevelse det også!

Imorgen skal dere få noen video-inntrykk fra dagens tur ... bare synd vi ikke kan legge ut alt, for dette skulle vi gjerne delt mer av! I alle fall dagens "dopp" i Middelhavet ... men da fikk jeg filmforbud! ;o)



 Vær: Først overskyet, siden strålende sol       Temperatur: Først 15, siden 19 grader

2 kommentarer:

  1. Nå har jeg det!!!!!!! Du overtaler gemalen til å filme badingen............ Han filmer deg i bikini spradende foran de "eldre" greske herremenn i boblejakke. Og legger det ut på YouTube. Da tror jeg et par mill. til eget hus på Kreta er innenfor rekkevidde................

    SvarSlett
  2. Ha ha ha ha .... du må da ha røyket sokkene dine!!!!!!! Kniiiiiis!!! ;) ... men takk for inspirasjon og god økonomisk rådgivning!!! He he he he he ...!!!

    SvarSlett