torsdag 29. desember 2011

En gammel og ærværdig yrkesgruppe ... som fortjener heder... !

 
Solen skinner og vi ligger igjen på fire hjul, på kryss og tvers på landeveien! Etter at det nå har regnet i flere dager, X antall kilo julesjokolade har blitt fortært ... bare fordi det er jul ... og vi har sittet dønn klistret til Mac'ene .... føles det deilig å være ut i fint vær igjen!!!
 

Det så ut som det var best vær på vestsiden av øya, så vi satte fokus dit og på veien møtte vi, som vanlig, vår venn gjeteren med saueflokken sin. Det er noe godt over ham, der han i all slags vær, men den knudrete gjeterstokken sin vokter over flokken. En gang kom vi rundt en sving og der sto han plutselig - som en viss person omgitt av et skinnende lys - og holdt hånden opp i et stoppsignal ... vi bråbremset og bak ham så vi sauer og små lam som krysset veien. Vi har "pratet" med ham, uten at vi akkurat fører samme språk, men han er en trivelig fyr og utrolig imøtekommende! Smiler med hele fjeset, men kan også i neste øyeblikk se ganske ensom og alvorlig ut.
Saueflokken ....  noen som føler seg truffet??? Håper ikke det :).....
Stiene i disse fjelskrentene er karrige men omgitt av urter av alle slag. Her er oregano, salvie og rosmarin. Vi har tråkket mange kilometer på slike veier nå, og skvetter ikke lenger av de plutselige fnysene og snøftene som plutselig lyder ut ifra ingensteder....  Idag møtte vi en ny gjeter som var veldig opptatt av å vise frem snurrebarten sin! Han brukte mange minutter på å snurre den før vi fikk ta bilde. En kjempegøyal fyr, med glimt i øyet og ... selvfølgelig støttet han seg til den ekte gjeterstaven med krok på! Tankene kretser rundt spørsmålet om dette er et et yrke som de selv har valgt eller bare blitt "satt i". Uansett, de virker fornøyde og harmoniske over å vandre rundt under Kretas himmel og observere været fra dag til dag!

Det er noe rørende over mennesker som bruker tiden til å passe på dyrene og vokte dem for farer og se til at de har det godt! De har også arbeidet opp et så godt forhold til dyrene at de kan lede dyrene i hvilken som helst retning og stoppe de, hvis de er på feil sti. Ganske fascinerende å observere!

Denne lille geitekillingen smeltet hjertet vårt totalt. Han var så nyskjerrig at han glemte å følge flokken, og stod stivbent og søt for å bli avfotografert! Han skal være glad det var gjerde mellom ham og oss ... ellers hadde han kanskje havnet som kjæledyr i Norge. :)
 
 

 Etter hvert som vi snek oss frem på de snirklete veiene kom vi til den lille byen Afrata ....

..... som lå nydelig til inniblandt små "fjelltopper" og hadde en helt herlig restaurant. Vi snakket med eieren og om vinteren var det kun oppe fredag, lørdag og søndag. Dessverre for oss er det torsdag idag, så det ble en enkel toast på taverna på oss idag. Og mens vi inntok toasten, måtte vi finne oss i å bli iakttatt av duene ... som var like nyskjerrige på oss, som vi var på deres øy ... eller var det kanskje toasten?????

 

I området rundt Afrata var det utrolig vakkert, og siden det nå blomstrer gule klokkeblomster i alle engene rundt om, kan man nesten ikke unngå å få vårfornemmelser ....  det er bare så utrolig vakkert!!!!
Afrata hadde også sin egen lille strand, og for å komme dit måtte man kjøre en svingete vei ned i en fjellkløft. Det var et sted som garantert er helt superherlig om sommeren. Vannet var glassklart, og innimellom, i de små grottene var det knall turkis. Det var bygget en liten strandrestaurant og dette må være et yndet sted for de som ikke liker popmusikk og ståk rundt ørene når de er på stranden! :)Som nevnt tidligere, Kreta slutter aldri å imponere oss, og det at vi alltid finner noen nye landsbyer henger kanskje sammen med at det totalt er 1.270 landsbyer på øya! :)

Og så en liten melding til våre utleiere .... vi lånte "vogna" på tur idag, og når vi havnet ut på en kjærrevei ...  gikk det ikke helt som forventet ... så ...   ...........   ...............  ;o)

.... neida,  bare tuller!!!! ;)  He he he he .... Men denne var jo nesten lik da ... men dog litt mer "godt brukt"!! ;0)
 Vær:   Lett overskyet, sol            Temperatur: 14 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar