tirsdag 27. desember 2011

Tro og overtro............

Når vi reiser rundt på Kreta, skal man ikke dra mange meter før man møter de første små kirker. Du finner de på de mest uventede steder. De står på strender, oppe på høye fjelltopper, ute i vannet, og noen ganger er de bare hugget rett inn i fjellet! De er bekreftelser på hvor sterkt religionen står her på Kreta.
Grekerne er svært troende, og grensen mellom tro og overtro er flytende. Når de kommer inn i kirken, tenner de vokslys, gjør korstegn tre ganger og jager bort onde ånder med røkelse. Alt sammen er en del av Den Gresk-ortodokse kirke.


 

Disse bygg er spennende fotoobjekter for oss, der de ligger i all sin prakt. Mange er tradisjonelt greskt hvitt og blått, og mange er i duse sandfarger. Flere steder støter vi også på moskéer med høye minareter. Det er rester etter dengang Kreta var under Tyrkerne på 1800 tallet.

 


Når vi er på tur ute i skogen, hender det vi møter på kirker også der. De ligger som små 'slott' og skaper en utrolig stemning. Dette er steder der man setter seg ned, hører på fugler og filosoferer på 'the meaning of life'. 

Kreativiteten er stor for å få bygget til å passe inn i terrenget. I stedet for å fjerne noe av fjellet, bygger de like gjerne fjellet inn i bygningen. 
 
 

Vi fikk heldigvis komme inn for å ta bilder i mange av disse kirkene. Noen ganger ble vi vist rundt av 'lokalkjente', som gladelig tok oss med for å vise stedet de var stolte av. Kirkene er noen steder enkelt dekorert med et flott alter med Ikoner plassert rundt, mens andre igjen var av den overdådige sorten. Det er utrolig hvor mye vakker kunst som står rundt omkring. Fantastiske malerier, ikoner, vaser, og lysekroner.  Man blir helt betatt av alle disse vakre 'skatter'.

 


I vår fotosamling er det mange flotte bilder av disse praktbygg her på Kreta. Vi deler gjerne noen av disse med dere her. 

 

 
Vær:   25/27 Desember:  Overskyet og noe regn.   Temperatur: Varierende fra 10 til 15 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar