tirsdag 20. desember 2011

Kreta akkurat nå .... 4 dager til jul!

Det er vår i luften og da snakker vi norsk vår i Kretas senhøst/vinter.

Etter en stormfull dag igår, våknet vi til sol og fuglesang i dag tidlig. :) Mens vi sakte lot solstrålenes lek gjennom tre-sjalusiene venne oss til dagslyset, hørtes det ut som om det rant inn med mailer på pc'en. Jøss, så hyggelig tenkte vi. Det er sikkert alle de som mottok julehilsen fra oss igår, som nå svarer med hyggelige tilbakemeldinger ...  Vi føk ut i stuen og gledet oss til å lese julehilsner ... men der var det ingen nye mailer.... I det samme kom det et nytt "ras av mailer" ... tilsynelatende .... men denne gangen fra terrassen .?.?.?. Det viste seg at en av våre faste fjærkledte venner på terrassen har begynt å kopiere lyden  pc'en gir hver gang en ny mail kommer inn, så nå fyrte han av en hel trille ... Ja, ja ... kanskje vi har vært med til en viktig utvikling i fuglenes uttrykksform ....  :)


Fuglene koser seg i trærne, som alle har fått nye skudd eller til og med nye lysegrønne blader. Opp igjennom asfalten skyter naturens under og bryr seg ikke om at det er midt i ferdeslsveien de kommer og at asfalten brettes til hver side som om den skulle være laget av marsipan.

Vi kjenner igjen mange av "vårens planter" og er plutselig litt i tvil om "vår" egentlig er "vår" ... eller hva som egentlig "hører våren til" hvis dere skjønner hva vi mener ....

Nå blomstrer busker rundt omkring på bar kvist, og Påskeliljer, tidlig Klematis og Krokus er allerede avblomstret.
 


Her er et lite billedarkiv over Kretas flora akkurat nå:


 
 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar