søndag 18. desember 2011

Julemiddagen har ankommet .....

Pr. 1. desember måtte slakteren ha alle julemat-bestillingene. OK! Vi bestilte kalkun. Dog er slakteren engelsk, men at vi var så dårlige til å uttrykke oss på fremmedspråk I ..... trodde vi ikke! :o)

Her er leveransen!

Ufattelig hvor stygge de dyrene er!!! Det sies at alt har sin funksjon og mening, men dette ser kun ut som et forbilde for de som lager uhyrer i skrekkfilmer .... stakkars dyr!!!! Det er jo bare unødvenige deler på nesten hele fuglen!!! Har aldri tenkt over at dette er hva jeg spiser julaften og nyttårsaftner!!!

Men i ovnen skal de og fortæres med stuffing av loff/epler/druer og svisker. Skroget skal glasseres med en blanding av smør og honning samt masser av urter. Så skal de ligge å steke på en seng av eplebiter, svisker og buljong! Så blir det vel Patriarkens egenkomponerte urtepoteter, samt noen passende grøntsaker og litt gelé av noen sort. Kanskje det ikke blir så værst heller ... hvis man bare ikke får opp disse bildene i hodet!!! :)
Vær: Halvt om halvt             Temperatur: 17 grader

1 kommentar:

  1. Veldig glad for at pinnekjøttet kommer slik det gjør. Det samme gjelder kalkunfileene til nyttårsaften. De er kjøpt ferdig i Sverige:-)
    To.........mat helt til dere skal hjem§

    SvarSlett