søndag 15. januar 2012

On the road again..........

Vi har reist rundt på øya i snart tre måneder og fått testet ut veisystemet. Langs nordsiden går 'motorveien', som ikke byr på andre utfordringer enn å holde 'laaaaangt' ut til høyre. Dette, for å slippe forbi innbyggerne her, som holder en noe høyere fart en det vi gjør.....  Grekere har som regel veldig god tid i dagliglivet, men straks de setter seg bak rattet, kan de ikke komme seg raskt nok frem.  Uansett om det er en sving, legger de seg ut for å kjøre forbi .....  men...., statistikken er ikke på grekernes side, for å si det sånn!!!

På sørsiden er Kreta veldig kupert. Her er høye fjell og dype kløfter, som deler landskapet. Det gjør at når du er ute og kjører, må du regne med at det er opp et fjell, inn en dal, nedover bratte veier med maaaaange svinger, og så opp igjen......

Vi har opplevd mange flotte dager på disse veiene. Når man er høyt oppe så er det en utsikt som man 'bare' har når man er ute å flyr.
Vi har tatt oss god tid og kjørt forsiktig, for enkelte steder er veiene av 'en noe varierende kvalitet'.

Om vinteren her nede skal man også være oppmærksom på at det mange steder er ras og steinsprang. Det ligger mye stein i veibanen, så det gjelder å være forsiktig! Heldigvis ble vi advart om dette på starten av reisen.

Konklusjonen er at Kreta har utrolig mye flott natur å by på. Det gjelder å ta seg god tid, da får man så mye mer ut av opplevelsen. Reis rundt på øya er vårt råd!
Rene Vestlandet med Trollstigen dette her!  
Sydsiden av øya
Heraklion sett fra 'luften' når vi reiste dit via 'gamleveien'.
En av de få tunneler her på Kreta
Noen steder var ikke veien helt trygg, kan vi si....... Og det vaaaaaar høyt ned!!!!!
Det var nok av svinger i fjellsiden før vi kom frem til havet
På vei ut fra Lashiti sletten.


Vær:   Regnbyger      Temperatur: 15 grader 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar