onsdag 18. januar 2012

Thanks for the memories .....

Vårt opphold nærmer seg slutten! Tiden har gått utrolig fort .... og vi kunne gjerne vært her helt frem til våren, .....  og kanskje skulle vi til og med klart å holde ut sommeren her også!!!

Det har vært et utrolig positivt opphold på alle mulige måter. Det har vært deilig å bo godt og estetisk flott (ikke alle utleiesteder tilgodeser de beste løsninger og møbler for sine leietagere!), vi har fått oppleve en øy som har uendelig mye å by på! Vi har brukt tiden vår godt, men ikke stresset. Vi har sløvet og soset, men også vært bevisste på at "ut på tur" og "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" gjelder! Vi har feiret anderledes jul og nyttår. Vi har møtt utrolig mange forskjellige mennesker og blitt gode venne med noen av de. Vi har ledd mye, fundert mye, latt humla suse og vært lykkelige!


Vi har fått mer kunnskap om historie, kultur, hunder/katter&geiter, matlaging, myggestikk, oss selv, meteorologi ... (vel, vel ... i alle fall patriarken!!! ... som hele tiden har holdt en sammenligning med Rhodos og ført statistikk!!!), helgener og små kirker, hjemmebrenning av raki, olivendyrking og høsting, gresk språk, veiforhold og terrenggående biler,  filmopptak og Euroens spennende kursutvikling!

Bloggen kunne sluttet her, men hvorfor det...  ??? .... når det fremdeles er så mye å skrive om!

Vi har muligens tapt vårt hjerte til Kreta .... og ønsker å fortsette å videreformidle hvor fint det er her, hvor mye det er å oppleve, hvor mye sunn mat man kan lage for en billig penge og hvor mye man kan "vokse" på å la Kreta komme deg under huden!

Dette høres nesten ut som "Salomo's høysang", men det er ikke meningen ... alle burde oppleve øya på sin måte og dømme for seg selv! Det er vårt enkle forslag! :)

Til sist; noen flere inntrykk av de 1000-vis av bilder vi har festet til kortet i løpet av disse månedene!


 Kretisk arkitektur .... historie, kultur, storhetstid og forfall ....

Kournasjøen, Kretas eneste ferskvanns-sjø og et olivenpresseri i drift helt frem til 1982!
 
 
Nei, ingen svensk feriebolig! Bare det at grekerne elsker farger!

Vår favo-olivenlund og kirken i Giorgiopoli


Øya Spinalonga, lepra-koloni inntil 1954 og  s t o r t  marmorbrudd ved Heraklion

Oppbevaring av essensielle råvarer.....
Solnedgang over Pilalimata, sydøst-siden av Kreta

Havnen i den koselige kystbyen Agios Nikolaos

Knossos eller "Minospalasset" er verdt å spandere en dag på, men husk å lese historien først!!

 Kreta har tilbud og smarte løsninger for noen og enhver! :)

Vi har virkelig fått trimmet lattermusklene!!!

Almyrida sett fra Plaka

Takk til alle de 1000-vis av mennesker som har fulgt bloggen! Det er helt utrolig at så mange har funnet interesse i dette, men vi synes jo det er veldig gøy!!! Vi vil som sagt fortsette men innlegg, men ikke med samme frekvens! Sving innom bloggen når dere har tid - og du skal se at det ligger et nytt innlegg!!! Velkommen innom! :)

We thank the thousands of people (incredible!!!!) that have read our blog, whilst staying here. We are now going back to Norway, but having lost our hearts to Crete, we will continue to write the blog ... about all the things that we still not yet have had time to publish, but not at the same frequency. In a while, pop in and see for yourself ... it may be another new entry about Crete!


Vær: Overskyet             Temperatur: 8 grader

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar