torsdag 17. januar 2013

Ny giv ... og starter med en liten saga ...

Det er lenge siden vi har skrevet noe på denne bloggen. Tiden drar fort arkene av kalenderen, men vi har allikevel bare bundet sterkere bånd til Kreta og Hellas, hvis historie blir mer og mer fascinerende jo mer vi lærer og får vite. Det er faktisk ganske mange likhetspunkter mellom den norske og den greske folkesjelen!

Utenom charter-periodene må vi reise via Athen for å komme til huset vårt. Det gjør vi med glede, selv om det tar en del mer tid.... Allikevel gleder vi oss til vi kan fly direkte i sommersesongen. Utenom sesongen, er det helt klart KLM som har de billigste reisene ....

Apropo Athen; - her er historien om hvordan byen fikk sitt navn:

Homer kalte olivenolje for flytende gull, og siden bestemann i en konkurranse vinner gull, fikk vinnerne av de første olympiadene olivenkranser. Olivengrener har vært et fredssymbol siden den gang.

I en av de første olympiadene kjempet Gudinnen Athene mot Poseidon. Det de kjempet om, var å bli Athens skytsguddom.

Poseidon tilbød vann, men Athene plantet et oliventre, som kunne gi både mat, olje og treverk. Det er vel ingen tvil om hvem som gikk av med seieren? Athen heter altså Athen på grunn av Athene som fremla et oliventre! 

Så sier sagaen .....

Her ser det ut til at kvinne-fornuft vinner over rå mannekraft!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar